EK hockey in Amstelveen met 2700 toeschouwers per dag

Bij de Europese kampioenschappen hockey in juni in het Wagenerstadion te Amstelveen zijn per dag ongeveer 2.700 toeschouwers welkom. De Nederlandse hockeybond meldt vrijdag dat de voorverkoop inmiddels is gestart. Het EK gaat van start op 4 juni. 

"De afgelopen maanden hebben we met de landelijke en lokale overheid diverse scenario's besproken. De gezamenlijke instanties hebben ons nu toestemming gegeven om de kaartverkoop te starten. We gaan er op dit moment van uit elke dag een beperkt aantal toeschouwers toe te kunnen laten, wie weet is er eind mei nog wel wat meer mogelijk", zegt Erik Gerritsen, algemeen directeur van de KNHB.

Bij de EK van 2017 in Amsterdam waren dagelijks 9.500 toeschouwers aanwezig, maar vanwege de coronamaatregelen zijn dat er dus een stuk minder. "Ook met een beperkter aantal toeschouwers zal de sfeer in het stadion geweldig zijn", denkt Gerritsen, die al afspraken heeft gemaakt voor het geval de ontwikkelingen rond het coronavirus alsnog voor gesloten deuren zorgen. "Daar gaan we nu niet van uit, maar we garanderen in dat geval dat de kaartkopers hun geld terug krijgen."

In overleg met het ministerie van VWS, NOC*NSF en de gemeenten Amstelveen en Amsterdam had de KNHB een plan opgesteld waarmee het mogelijk is ongeveer 2.700 toeschouwers per wedstrijddag toe te laten. hockeyfans krijgen per huishouden plaatsen toegewezen. Toeschouwers moeten wel een negatieve sneltest kunnen overleggen. 

Ook de Europese Hockey Federatie (EHF) is enthousiast. "Wij zijn verheugd dat de kaartverkoop is gestart", liet algemeen directeur Angus Kirkland weten. "Het EK is het topevenement op onze kalender. Het zullen Europese kampioenschappen worden als nooit tevoren maar we zijn ervan overtuigd dat we het toernooi op een veilige en prettige manier kunnen spelen." Normaal is het Europees kampioenschap het belangrijkste toernooi in de zomer. Nu zal het EK in het tegen staan van de Olympische Spelen.