Erik ten Hag verlengt contract bij Ajax

Erik ten Hag verlengt zijn contract bij Ajax. De Amsterdammers hebben met de succestrainer overeenstemming bereikt over een nieuwe verbintenis tot medio 2023.

De contractverlenging van Ten Hag is opvallend. Hij werd zijdelings in verband wordt gebracht met Tottenham Hotspur en Eintracht Frankfurt, maar kiest toch voor Amsterdam. In de 3,5 jaar dat de tukker bij Ajax aan het roer staat, pakte hij zowel in 2019 en 2021 de dubbel. En hij haalde met Ajax de halve finale van de Champions League en de kwartfinale van de Europa League.

"We willen werken aan een succesvol en attractief Ajax”, laat Ten Hag weten. "Ik weet wat ik hier heb en ik weet met welke mensen ik hier werk. Daarnaast weet ik hoe we de volgende stap weer kunnen zetten. Ik ben hier gelukkig. Ergens komen is één, ergens blijven is twee. In het buitenland staat Ajax op de kaart. We krijgen daarvoor de erkenning, maar we willen nog meer. We willen nog hoger en de topclubs in Europa ergeren.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars bevestigt dat Ten Hag serieus in de belangstelling stond van meerdere clubs. "Maar ik denk dat het voor Erik heel belangrijk is dat hij mogelijkheden ziet met ons elftal. En dat er nog rek in zit. Hij heeft zeer goed met ons gepresteerd, ook in dat bijzondere jaar met succes in de Champions League. Maar ook dit jaar weer, met zeer waarschijnlijk de landstitel en KNVB-beker. Ik denk dat Erik ook nog steeds beter wordt als coach.”