Handballers dicht bij EK na ruime zege op Turkije

De Nederlandse handballers zijn na een overwinning op Turkije weer een stap dichter bij het EK gezet. In Eskisehir won Oranje met 24-32 van de Turken, waardoor Nederland steviger op de tweede plaats in de kwalificatiepoule. Die plaats geeft rechtstreekse plaatsing voor het EK in 2022.

Als koploper Slovenië later donderdag wint van Polen, is plaatsing al zeker. Gebeurt dat niet, dan moeten de handballers zondag winnen van Polen.

Nederland begon uitstekend aan de partij tegen de Turken. Oranje liep snel uit naar een 3-9 voorsprong en leek het een makkelijke partij te worden tegen Turkije. De Turken waren bij rust al teruggekomen tot 12-15 en na de rust maakte de thuisploeg het nog spannender door tot 19-20 terug te komen.

In het slot van de wedstrijd was het verzet van de al uitgeschakelde Turken gebroken en liep naar Nederland uit naar een ruime overwinning. Mocht Slovenië winnen van Polen is Oranje al geplaatst, en anders moet het zondag winnen van Polen om zeker te zijn van het EK in 2022.