Colbrelli sprint in lastige rit naar zege in RomandiŽ

Sonny Colbrelli heeft de tweede etappe van de Ronde van Romandië op z'n naam geschreven. De Italiaan van Bahrain Victorious was de snelste in de sprint van een kleine groep. Rohan Dennis blijft aan de leiding staan.

Een dag na de ritzege van Peter Sagan leek het parcours er een te zijn voor de klimmers in de Ronde van Romandië. Met zes beklimmingen op het parcours, waarvan de laatste klim, een klim van de eerste categorie, in de laatste twintig kilometer lag.

Lange tijd reden zes man vooruit met daarbij de Nederlander Antwan Tolhoek. De renner van Jumbo-Visma werd op de voorlaatste klim bijgehaald door het peloton. Op dat moment reed alleen nog Rein Taaramae voorop. De Est van Intermarché Wanty Gobert hield vol tot aan de laatste klim, maar toen werd ook hij ingerekend door het peloton, waar team Ineos een strak tempo reed.

Op de klim kregen we een paar kleine versnellingen van Michael Woods en Sepp Kuss, alleen werden die weer snel bijgehaald door het kleine peloton. Op de top van de laatste beklimming was het peloton nog veertig man groot, met daarbij Sonny Colbrelli. De snelle Italiaan had de slotbeklimming overleefd, waarna hij het eenvoudig in de sprint afmaakte voor Patrick Bevin. Wilco Kelderman mengde zich ook in de sprint en de Nederlander werd zesde.