FOK! Wat een weer: niet eerlijk verdeeld

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo beste luitjes!

Het was niet eerlijk verdeeld vandaag. In de hele zuidoostelijke helft van het land viel er weinig tot geen regen. Een enkel buitje en dat was het wel. Ik denk dat ze daar met jaloezie hebben gekeken naar wat er in het zuidwesten en rondom Flevoland gevallen is. Dat loog er niet om. 

Gisteren had ik het over 25 mm, maar dat is ruimschoots overschreden. Op sommige plekken in Noord-Holland en Flevoland viel er het dubbele. Eigenlijk rond het hele IJsselmeergebied viel er zo'n 30 tot 50 mm. Lokaal zelfs nog wat meer. Ook in het zuidwesten was het nat. Op Schouwen-Duiveland viel ook zo'n 35 mm. Verder langs de hele kustlijn rond de 20 mm. In een gebied rond Amsterdam viel het wel mee. Meer dan 10 mm viel er vrijwel niet.

Momenteel regent het nog steeds rond het IJsselmeer, maar de scherpste kantjes gaan er nu wel geleidelijk af. Bovendien begint het systeem ook langzaam te kantelen.

Dat betekent dat het komende nacht in het noordoosten nog regenachtig blijft, maar niet zulke grote hoeveelheden. 

Ondertussen hebben (brede) opklaringen het zuidwesten bereikt en hier in Haarlem is de zon ook doorgebroken. Geen strakblauwe lucht, want er komen ook nog wolken voor. Heel langzaam breiden de opklaringen zich uit over het land.

Vannacht hebben we dan minima rond de 6 graden.

Morgen hebben we een afwisseling van wolken en zon. Met name aan zee kan de zon er wat beter doorheen komen, terwijl in het binnenland de bewolking de overhand heeft. In de middag kunnen er ook enkele buien vallen en ook deze zijn met name landinwaarts aanwezig. Ik verwacht eerlijk gezegd geen zware buien. Het is uitermate fris met maxima tussen de 11 en 13 graden. De wind kiest een west-noordwestelijke richting, maar is niet meer dan matig. 

Ook de komende dagen blijft het erg fris.

Tot ziens!  

Een prachtige lucht (Foto: Rob)
Een prachtige lucht op het platteland. (Foto: Rob)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.