CL: City zet stap naar finale na ommekeer tegen PSG

Manchester City heeft een uitstekende stap gezet naar de eerste Europese finale voor de club sinds de gewonnen Europa Cup II-finale van 1970. In Parijs werd Paris Saint-Germain met 1-2 geklopt na een heuse ommekeer.

De eerste minuten waren veelbelovend en na een kwartier werd dat al waarheid: Angel Di Maria wist de bal perfect op het hoofd van aanvoerder Marquinhos te plaatsen, die de 1-0 binnen kon koppen. De 20-jarige Nederlander Mitchel Bakker stond in de basis bij Parijs, wat hij waar wist te maken met prima spel.

PSG-keeper Keylor Navas maakte in de eerste helft bijna een kostbare blunder, maar Phil Foden's schot werd door een uiterste poging van Leandro Paredes uit het doel gehouden. Foden kreeg kort voor rust nog een kans, maar dit keer deed Navas wat hij moest doen en stompte hij de bal weg.

In de tweede helft nam City de touwtjes in handen, vooral onder leiding van aanvoerder Kevin De Bruyne. Uitgerekend op een wat rustig moment kwam daar ineens de gelijkmaker: De Bruyne lepelde een voorzet het strafschopgebied in, wat door alles en iedereen - inclusief Navas - gemist werd.

Een paar minuten later was de ommekeer zelfs al compleet: bij een vrije trap stond iedereen klaar om De Bruyne's poging te weren, maar het was Riyad Mahrez die de 1-2 door de muur heen jakkerde. Het leverde wat frustratie op bij PSG en vooral Idrissa Gueye kon daar niet mee omgaan: hij ramde zijn voet vol op het onderbeen van Ilkay Gündogan en kreeg een dikverdiende rode kaart, uiteindelijk het slotstuk van de wedstrijd.