COVID-19: Geen supporters meer welkom bij Eredivisie

Afgelopen weekend was er een landelijke pilot om supporters weer toe te laten bij voetbalwedstrijden in de Eredivisie. Dat bleek eenmalig te zijn gezien het kabinet de KNVB heeft laten weten het Fieldlab-experiment weer stop te zetten.

De KNVB hoopte juist dat de wedstrijden waar supporters met een toegangstest aanwezig konden zijn in de stadions kon worden verlengd. In de hoop dat de proef door zou gaan had de bond zelfs een wedstrijd van vrijdag naar zaterdag verplaatst om supporters te kunnen ontvangen. De voetbalbond noemt het besluit zeer teleurstellend en vindt het jammer dat de pilot slecht een eenmalige losse flodder was.

Het besluit betekent onder meer dat Ajax zondag de kampioenwedstrijd tegen FC Emmen (aftrap 14.30 uur) zonder de aanwezigheid van supporters moet afwerken. De Amsterdammers hebben aan een punt genoeg om voor de 35e keer in de historie landskampioen te worden.

In de Keuken Kampioen Divisie wordt alleen op 30 april in beperkte mate publiek ontvangen, maar dat stond eerder al gepland voor de betreffende pilot en is ook slechts eenmalig. In de Eredivisie staan nog vier en de Keuken Kampioen Divisie nog drie reguliere speelrondes, zonder publiek, op het programma.