"World of Darkness-universum wordt een film en televisieserie"

Naast tabletops en games krijgt het World of Darkness-universum nu ook films en televisieseries. Hollywood-koppel Eric Heisserer (Shadow and Bone) en Christine Boylan (The Punisher) gaan samenwerken met productiebedrijf Hivemind (The Witcher) om de wereld van onder andere Vampire: the Masquerade, Werewolf: the Apocalypse, Mage: the Ascension en Wraith: the Oblivion naar de bioscopen en televisies te brengen.

Er zijn nog geen concrete plannen voor films en televisieseries, alleen dat wanneer er een project wordt aangekondigd dat Heisserer en Boylan eraan zullen werken. "Eric en Christine zijn twee van de meest buitengewone ontwikkelaars vandaag de dag", zegt Hivemind-baas Jason Brown. "Ze zijn ook gamers en zijn bekend met World of Darkness sinds het eerste uur. Het is een zeldzame mogelijkheid dat de verbinding tussen verteller en verhaal zo hecht is, en dat is de formule die tot onze favoriete franchises heeft geleid."

Boylan schrijft in een statement dat de serie zich ideaal leent om een breed publiek aan te spreken. "De world of darkness is altijd zonder blikken of blozen inclusief geweest. Het heeft er altijd een punt van gemaakt om mannen en vrouwen gelijk te stellen, protagonisten en antagonisten van alle rassen te laten zien en alle geloofsovertuigingen te includeren - waarmee er een vrouwelijk en divers publiek is zoals we nog nooit eerder hebben gezien. [...] De erfenis van deze verhalen was voor zijn tijd, waarbij issues en perspectieven werden behandeld die door andere games werden genegeerd. Dit voelt als de volgende stap in het genre."

Heisserer en Boylan werken samen met Paradox Interactive, dat sinds 2015 de rechten voor World of Darkness in handen heeft.

VtM1
"World of Darkness-universum wordt een film en televisieserie"