Bokser Navarrete schittert en verdedigt wereldtitel

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, op verschillende plekken werd namelijk geknokt en er stonden wat mooie titels op het spel. Dit keer was de actie vooral te vinden in de VS, Groot-Brittannië en Japan.

Emanuel Navarrete (32-1) - Christopher Diaz (26-2)
In Kissimmee, Florida verdedigde Navarrete zijn WBO-wereldtitel in het vedergewicht (-57,2kg), de klasse waarin hij in oktober vorig jaar de vacante titel won van Ruben Villa. Die mocht hij nu voor het eerst verdedigen en wel tegen Diaz, die één keer eerder en zonder succes voor een wereldtitel vocht.

Het werd een werkelijk prachtig gevecht, om twee redenen: Navarrete liet een ware boksshow zien, maar Diaz had het hart van een absolute strijder. De man uit Puerto Rico ging vier keer neer, maar weigerde op te geven tegen Navarrete's keer op keer perfect geplaatste geweld.

Toch haalde Diaz het einde nét niet: na een vierde knockdown, diep in de twaalfde ronde, gaf hij aan verder te willen, maar de scheidsrechter maakte er een einde aan nadat bleek dat hij wel erg wiebelig op zijn benen stond. Navarrete verdedigde zo de wereldtitel, Diaz verdiende groot respect.

Kenshiro Teraji (17-0) - Tetsuya Hisada (34-10)
Teraji verdedigde zijn in 2017 veroverde WBC-wereldtitel in het lichtvlieggewicht (-49,0kg) in Osaka alweer voor de achtste keer. Dat deed hij voor de achtste keer in eigen land, maar de Japanner had dit keer voor het eerst in een titelgevecht een landgenoot tegenover zich. Veel maakte dat overigens niet uit; Hisada hield het wel twaalf ronden vol, maar Teraji kreeg van alle drie juryleden ruimschoots de zege toegewezen.

Denzel Bentley (14-0) - Felix Cash (13-0)
In Londen werd gestreden om twee Britse middengewichttitels: die van de BBBofC en het Britse Gemenebest. De ongeslagen Cash en Bentley legden er beiden één in de strijd en in de derde ronde werd al duidelijk wie ze beiden mee naar huis mocht nemen: Cash sloeg Bentley tegen de touwen en de scheidsrechter maakte er na een barrage aan slagen een einde aan.