Dennis wint proloog RomandiŽ voor ploeggenoten Thomas en Porte

Rohan Dennis heeft dinsdag de proloog in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De Australiër van Ineos Grenadiers won voor zijn ploeggenoten Geraint Thomas en Richie Porte. Wilco Kelderman was met de elfde plaats de beste Nederlander.

De korte proloog in de Ronde van Romandië was vier kilometer lang met op het einde een klim van één kilometer aan een gemiddelde van 8%. Tijdrittalent Stefan Bissegger zette de eerste richttijd van de dag neer. De 23-jarige Zwitser, die eerder dit seizoen de individuele tijdrit in Parijs-Nice won, begon vroeg aan de tijdrit en stond lang aan de leiding met een tijd van vijf minuten en 38 seconden.

Halverwege de proloog ging Rohan Dennis van start en de tweevoudig wereldkampioen in het tijdrijden was maar liefst elf seconden sneller dan de Zwitser. Niemand zou maar in de buurt komen van de tijd van de Australiër. Zijn ploeggenoten Geraint Thomas en Richie Porte kwamen nog het dichts in de buurt van de tijd, maar gaven acht seconden toe op hun ploeggenoot.

Wilco Kelderman was de beste Nederlander. Hij werd elfde op zestien seconden van Dennis.