Nagelsmann voor recordbedrag naar Bayern MŁnchen

Julian Nagelsmann wordt de nieuwe trainer van Bayern München. De 33-jarige trainer tekende een contract van 5 seizoenen bij de Rekordmeister, waar hij Hansi Flick opvolgt.

Volgens de Duitse media moet Bayern München een afkoopsom van 25 miljoen euro betalen aan RB Leipzig, waar Nagelsmann aan zijn tweede jaar bezig is. Daarvoor was de jonge coach actief bij TSG 1899 Hoffenheim.

"Nagelsmann staat voor een nieuwe generatie trainers", zegt Bayern-president Herbert Hainer. "Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een indrukwekkende carrière achter de rug. We zijn ervan overtuigd dat we met Julian Nagelsmann zullen voortbouwen op de grote successen van de afgelopen jaren. Ik wil Hansi Flick uitdrukkelijk bedanken namens FC Bayern. Hij nam in 2019 ons team in een moeilijke fase over en won toen zes titels, waarvan de zevende hopelijk snel volgt. Hij zal altijd een plek hebben in de geschiedenisboeken van FC Bayern."

Flick is dan weer de beoogde opvolger van Joachim Löw als bondscoach. Löw stopt na het komende Europees kampioenschap en Flick was zijn assistent toen Duitsland in 2014 de wereldtitel won.