Ogier wint Rally van KroatiŰ, maar crasht op de weg

Rallyrijder Sebastien Ogier heeft een weekeinde met ietwat gemengde gevoelens achter de rug. De Franse Toyota-coureur, veelvoudig wereldkampioen, schreef de Rally van Kroatië op zijn naam, maar kwam ook in de problemen op de openbare weg.

Ogier was zondagochtend op de openbare weg op pad naar de start van de eerste proef van de slotdag, maar besloot rechts even te parkeren...precies op het moment dat een fors doorrijdende BMW ernaast reed. Dat ging dan ook niet goed, hoewel gelukkig niemand gewond raakte.

Voor Ogier begon de tijd te dringen: hij tapete de boel aan elkaar en met een agent bijna op zijn motorkap ging hij er vandoor. Na afloop liet de Fransman weten dat hij netjes zijn papieren had laten zien en dat één agent hem vertelde dat hij kon rijden, waar de andere agent het mogelijk nog niet mee eens was.

Het hele gebeuren heeft Ogier vooralsnog één wedstrijd schorsing en zevenduizend euro boete van de organisatie gekost: vijfduizend euro voor het ongeval en tweeduizend voor het negeren van een rood stoplicht.

In de rally verloor Ogier zondagochtend de leiding aan merkgenoot Elfyn Evans, maar die pakte hij in de laatste proef terug: Evans maakte in de laatst bocht een foutje, ging door het gras en verloor de rally aan Ogier met 0,6 seconden. De Belg Thierry Neuville werd in zijn Hyundai op 8,1 seconden derde.