Badloe voor derde keer op rij wereldkampioen windsurfen

Windsurfer Kiran Badloe heeft voor het derde jaar op rij de wereldtitel veroverd. Met alleen nog de medalrace te gaan dinsdag kan de 26-jarige windsurfer niet meer worden achterhaalt door de concurrentie.

In negen races eindigde Badloe deze week vier keer als eerste, twee keer als tweede en twee keer als derde. Zijn elfde plek in de derde race was zijn slechtste resultaat, maar die uitslag is een schrapresultaat voor de 26-jarige windsurfer. Hij heeft na negen races een score van veertien punten en heeft een voorsprong van 26 punten op de Griek Byron Kokkalanis. Voor Badloe is het zijn derde wereldtitel op rij en vorige maand won hij ook het Europees kampioenschap

"Drie op een rij! Daar ben ik superblij mee", reageerde Badloe uitgelaten. "Ik heb de afgelopen dagen mooie resultaten kunnen varen. De concurrentie heeft het laten liggen. Er stond deze week veel wind, en dat ligt mij wel. Ook vandaag was het weer lekker knallen: op het laatst lagen er wel een paar te zwemmen. Zelf ben ik ook een keer koppie ondergegaan. Maar gelukkig kon ik op tijd herstellen."

Bij de vrouwen staat Lilian de Geus aan de leiding. De Nederlandse heeft met de medalrace te gaan drie punten voorsprong op Charline Picon. Ook Katy Spychakov en Zofia Klepacka maken met nog één race te gaan kans op de gouden medaille.