Indonesische onderzeeŽr in drieŽn gebroken op zeebodem teruggevonden

De Indonesische onderzeeër die woensdag voor de kust van Bali is gezonken, is in drie stukken gespleten op de zeebodem gevonden, zeggen functionarissen. Alle 53 bemanningsleden zijn om het leven gekomen.

Ambtenaren van de marine vertelden vandaag dat ze vroeg in morgen de onderzeeër hadden gelokaliseerd, deze zou meer dan 800 meter diep liggen. Een door Singapore uitgeleend onderwaterreddingsvoertuig werd naar beneden gestuurd om visuele bevestiging van het wrak te krijgen.

De verklaring van vandaag kwam een dag nadat het Indonesische leger had bevestigd dat er brokstukken van de onderzeeër, inclusief gebedsmatten, waren aangetroffen in het gebied waar de duikboot het contact verloor.

De stafchef van de marine, Yudo Margono, zei dat er inmiddels meer items van de onderzeeër waren geborgen, waaronder een anker en veiligheidspakken voor de bemanning.

"De KRI Nanggala is verdeeld in drie delen: de romp van het schip, de achtersteven van het schip en de belangrijkste delen zijn allemaal gescheiden, waarbij het grootste deel gebarsten is gevonden", vertelde hij zondag aan verslaggevers.

Het hoofd van het Indonesische leger, Hadi Tjahjanto, bevestigde dat er geen kans was om een van de bemanningsleden in leven te vinden.

"Met diepe droefheid kan ik zeggen dat alle 53 personeelsleden aan boord zijn omgekomen", vertelde hij aan verslaggevers.

Deskundigen hadden eerder al aangegeven dat de diepte waarop de onderzeeër uiteindelijk werd gevonden geen overlevingskansen bood, omdat de duikboot niet voor die diepte geschikt was daarnaast was er maar een hoeveelheid zuurstof aanwezig die toereikend was tot gisteren.

Zie ook: Bemanning vermiste onderzeeër heeft nog slechts voor twee dagen zuurstof