Dennis pakt eerste Formule E-zege, Nederlanders vallen tegen

Jake Dennis heeft zijn eerste overwinning in de Formule E te pakken. De Britse rookie van BMW Andretti schreef zondag de tweede race op het circuit van Valencia op zijn naam, waar het in tegenstelling tot zaterdag droog was.

De Nederlanders hadden in de kwalificatie pech: zij reden in de eerste groep, waarna de andere groepen op een steeds drogere baan reden. Kansloos dus, Robin Frijns vertrok als zestiende, Nyck de Vries als achttiende. De Britse fans konden juichen: Jake Dennis had poleposition, Alex Lynn stond naast hem, Tom Blomqvist en Oliver Turvey vertrokken vanaf rij twee.

Dennis en Lynn behielden hun posities bij de start, Blomqvist werd gepasseerd door Turvey en Norman Nato. Zo bleef men rijden, na een kwartier werd het Attack Mode-bal voorin geopend door Turvey, maar de eerste ronde veranderde vooral wat in het voordeel van André Lotterer: hij timede het iets later en pakte in zijn laatste minuut zowel Turvey als Jean-Eric Vergne, waardoor hij doorschoof naar plek vier, achter Dennis, Lynn en Nato.

De tweede Attack Mode-ronde werd met minder dan twintig minuten te gaan geopend, hoewel de top-5 nog even wachtte. Lynn ging op dat moment na een tikje van Nato van de baan en verloor vier posities, Dennis profiteerde van het plotselinge gat achter hem door zijn Attack Mode te pakken en daarbij geen positie in te leveren. Dennis had zo na de tweede en laatste Attack Mode-ronde de leiding gewoon nog in handen, inmiddels voor Nato en Lotterer, met René Rast en Oliver Rowland daar weer achter.

Voor Nato viel de podiumdroom in de slotminuten zo goed als zeker in duigen: hij kreeg vijf seconden tijdstraf voor het van de baan tikken van Lynn, die zich langzaam naar voren knokte en met een inhaalactie op Rast naar de virtuele derde plek reed.

Dennis wist door even te vertragen nog nét te voorkomen dat er een extra ronde gereden moest worden, wat perfect uitkwam: hij reed naar de overwinning, voor Lotterer en Lynn, terwijl ook Rowland in de stand nog voorbij de als tweede over de finish gekomen Nato ging. De Vries finishte als zestiende, Frijns werd uiteindelijk negentiende.