WK snooker: O'Sullivan verrassend uitgeschakeld door McGill

Titelverdediger Ronnie O'Sullivan is verrassend uitgeschakeld op het WK snooker. De zesvoudige wereldkampioen ging in de achtste finales onderuit tegen Anthony McGill. De Schot won de wedstrijd met 13-12 van O'Sullivan.

Ronnie O'Sullivan was donderdag nog goed begonnen aan zijn partij tegen Anthony McGill. De zesvoudige wereldkampioen kwam op een 4-1 voorsprong. Daarna kwam de Schot terug en na de eerste sessie stond het 4-4 voor McGill, die vorig jaar na een schitterende wedstrijd in de halve finales werd uitgeschakeld door Kyren Wilson.

In de tweede sessie die vrijdagochtend op het programma stond won McGill liefst zes van de acht frames en begon de avondsessie met een 10-6 voorsprong. O'Sullivan stond voor een lastige opdracht, maar de 'The Rocket' deed zijn bijnaam eer aan en na vier frames in de avondsessie stond het alweer gelijk.

O'Sullivan won vervolgens ook het vijfde frame van de avondsessie en hij leek op weg naar de zege, alleen McGill trok de stand weer gelijk met een break van 87. In het volgende frame pakte O'Sullivan weer de winst en kwam op 12-11 en leek dicht bij de zege te staan, maar dat was buiten McGill gerekend. De Schot maakte een break van 136, waardoor een allesbeslissend 25ste frame nodig was om de wedstrijd te beslissen.

O'Sullivan kreeg in de decider de eerste punten op het bord en zou uiteindelijk tot een break van 42 komen. Daarna was het de beurt aan McGill, en de Schot maakte geen fout en zou afsluiten met een break van 85, waardoor hij in de kwartfinale staat van het WK Snooker. O'Sullivan moet nog even wachten om het record van Stephen Hendry met zeven wereldtitels te evenaren.