TunesiŽr doodt Franse politiemedewerkster: terreuronderzoek wegens 'allahu akbar'

Een Franse politiemedewerkster is vanmiddag doodgestoken in de hal van een politiebureau in Rambouillet, net buiten Parijs. Na zijn gruwelijke daad werd de dader doodgeschoten door een agent. Inmiddels is een terroristisch onderzoek gestart. De dader, een 36-jarige Tunesiër, zou de plek van de aanval van tevoren hebben verkend. Meer hierover in de Gelderlander.

De vrouw (49) kwam net terug van haar lunch toen ze  rond 14.20 uur in de hal van het politiebureau met een mes werd neergestoken, ze werd hierbij twee keer in haar keel geraakt.

De dader, Jamel G., zou volgens Franse media de Tunesische nationaliteit hebben. Hij kwam in 2009 in Frankrijk aan en verblijft er legaal, hij heeft geen strafblad. 

Rond 17.00 uur werd bekend dat er een terroristisch onderzoek is gestart naar de moord op de vrouw, vooral omdat de man tijdens zijn daad  ‘Allahu akbar’ zou hebben geroepen. Ook zou de Tunesiër de plek van de aanval van tevoren zou hebben verkend. Er is inmiddels een huiszoeking gedaan, bij bekenden van de dader en drie mensen uit zijn omgeving zijn meegenomen voor verhoor.