Aspinall en Van den Bergh naar leiding Premier League, Cross en Durrant eruit

In de Premier League Darts is ook de tweede speelweek inmiddels voorbij, met nog eens vier speelrondes. Jonny Clayton stond na de eerste, vijf rondes tellende week aan de leiding, maar die positie is de Welshman kwijt.

Nathan Aspinall en Dimitri van den Bergh waren de twee grote namen in de tweede week in Milton Keynes: de Engelsman en de Belg wonnen beiden drie van hun vier wedstrijden, terwijl ze ook beiden één gelijkspel noteerden. Met vijf zeges en drie gelijke spelen staan de twee aan de leiding in het klassement.

Michael van Gerwen pakte er zeges bij op José de Sousa en de ontzettend matig spelende Glen Durrant, vooral de overwinning op de Portugees was indrukwekkend. De negende speelronde had de Judgement Night moeten zijn, maar de twee afvallers waren in de twee rondes daarvoor al bekend: Durrant bakte er niks van en verloor al zijn negen wedstrijden, oud-wereldkampioen Rob Cross ging er met drie zeges ook uit.

Aspinall en Van den Bergh staan dus aan de leiding, Van Gerwen, Clayton en James Wade staan op vier zeges - de Nederlander heeft drie gelijke spelen, de andere twee hebben er twee. De Sousa en Peter Wright hebben drie zeges en drie gelijke spelen, Gary Anderson heeft één remise minder.

Op 5 mei gaat het toernooi weer verder met drie opeenvolgende avonden, op 28 mei wordt de finale gespeeld.