Grosschartner wint slotrit, Yates is eindwinnaar in Tour of the Alps

Felix Grossschartner heeft de laatste rit in de Tour of the Alps gewonnen. De Oostenrijker van Bora-hansgrohe won met een halve minuut voorsprong op Nicolas Roche. De eindzege in de Italiaanse rittenkoers was voor Simon Yates, die zijn leidende positie niet meer in gevaar zag komen.

De laatste rit in de Tour of the Alps was een korte rit van 120 kilometer, maar onderweg lagen wel een aantal beklimmingen. Genoeg om aanvallend te koersen en dat deden ook een aantal renners. Op ruim veertig kilometer van de meet ontstond er een mooie kopgroep met onder meer Felix Grossschartner, Thibaut Pinot en Dan Martin.

Het peloton zette de achtervolging en haalde ook een groot deel van de kopgroep terug, maar zouden Grossschartner pas na de finish terugzien. De Oostenrijker was alleen wegreden uit de kopgroep en won met een halve minuut voorsprong.

Grossschartner vormde geen gevaar voor Simon Yates in het algemeen klassement. De Engelsman van Team BikeExchange won met een kleine minuut het eindklassement.