RuneScape komt deze zomer naar mobiel

MMORPG RuneScape komt deze zomer naar mobiel en is vanaf vandaag gratis te pre-orderen. De game ondersteunt volledige cross-platform-gameplay en progressie tussen mobiel en desktop en komt volledig met alle quests, personages, lore en locaties van de game’s 20-jarige geschiedenis.

RuneScape wordt als gratis download aangeboden en biedt cross-platform-mogelijkheden. Hierdoor kunnen spelers tussen desktop en mobiele platforms switchen. De game is ook geoptimaliseerd met een mobiel-vriendelijke gebruikersinterface en heeft een visuele en operationele revisie gekregen. De weergave en bediening zijn aangepast en ook de tutorial is herwerkt. Menu's, iconen, tekst en texturen zijn allemaal opnieuw ontworpen en gevechtsmechanismen zijn aangepast voor mobiele spelers.

Spelers die zich nu inschrijven via de App Store of Google Play Store dragen bij aan het ontgrendelen van een reeks exclusieve in-game-beloningen voor de community. Er zijn vijf exclusieve cosmetische beloningen vrij te spelen, waaronder een kapsel, teleportapparaat, zwaard, huisdier en harnas. De grootste beloning is het Crux Eqal-harnas en levert een XP-boost van 50% over een periode van zeven dagen.