Crematiedrama raakt ontslagen medewerker: 'Hij vindt het echt verschrikkelijk'

Een ervaren medewerker van uitvaartorganisatie Yarden die in januari per ongeluk een verkeerd lichaam cremeerde, en daardoor ontslag kreeg bij het crematorium kan voorlopig fluiten naar zijn salaris. De ovenist stapte naar de rechter om zijn ontslag aan te vechten, maar de rechter wees zijn verzoek af omdat er meer onderzoek naar het incident nodig is. Hierdoor krijgt de man geen brutosalaris van in totaal 4666 euro uitbetaald. Wel moet hij 747 euro aan proceskosten betalen. Meer hierover bij het AD.

De ex-medewerker heeft per abuis een man twee dagen te vroeg gecremeerd, waardoor de familie geen afscheid kon nemen van de man. Onderzoek wees uit dat er twee kisten waren verwisseld. De man zegt dat de identificatiekenmerken op de formulieren en de kist wel degelijk overeen kwamen. Hij weigert verantwoording te nemen voor het incident en wijt het onderbezetting in het crematorium wegens de de vele sterfgevallen door COVID-19. 

Het crematorium heeft de door de overledene betaalde premies van zo'n 5500 euro teruggegeven aan de nabestaanden. Een alternatieve afscheidsceremonie met de urn met as van de al gecremeerde man in de kist heeft inmiddels plaatsgevonden.