Jongen (13) plunderde bij avondklokrellen, ouders moeten 18.000 euro schade betalen

Een 13-jarige Eindhovense jongen plunderde de Jumbo-supermarkt in Eindhoven tijdens de avondklokrellen op 24 januari en stond vandaag voor de kinderrechter. Zijn ouders draaien op voor zijn gemaakte schade en moeten 18.000 euro betalen. Zo meldt het AD

Vlak nadat de avondklok werd ingevoerd trokken in Eindhoeven enkele honderden jongeren er op uit. De reltrappers begaven zich naar het station waar ze een enorme schade hebben aangericht. Ramen werden ingegooid, terrassen overhoop gesmeten, een auto van ProRail werd in de fik gestoken en de Jumbo supermarkt in het stationsgebouw werd geplunderd. De schade liep tot in de tonnen. 

De 13-jarige puber die vandaag voor de kinderrechter moest voorkomen was bij de rellen in Eindhoven. Hij deed mee aan de plunderingen én gooide met stenen door ruiten op het station. Het Openbaar Ministerie eiste een leerstraf van 35 uur en een voorwaardelijke werkstraf van 60 uur. De rechter was het daarmee eens, daarnaast besloot de rechter dat de ouders van de jongen opdraaien voor een bedrag van bijna 18.000 euro aan veroorzaakte schade.

Zie ook: Ouders die opdraaien voor de schade die hun kind heeft veroorzaakt, hoe zit dat?