Moscon juicht opnieuw in Tour of the Alps

Gianni Moscon heeft na de openingsetappe ook de derde rit in de Tour of the Alps gewonnen. Moscon maakte deel uit van een vroege kopgroep en won het in een millimetersprint voor Felix Grossschartner. Simon Yates blijft aan de leiding staan van het algemeen klassement.

De derde etappe in Tour of the Alps was een overgangsetappe met vooral in het eerste deel van de etappe beklimmingen op het parcours. Het zorgde ervoor dat we genoeg aanvallen kregen, waaronder die van Chris Froome. De viervoudig Tour de France-winnaar was echter niet mee in de kopgroep van negentien, die zouden gaan strijden voor de ritzege.

Gianni Moscon, Matteo Fabbro, Felix Grossschartner en Michael Storer waren wel mee in de kopgroep en uiteindelijk zou dit viertal voor de ritzege gaan strijden. Moscon zette zijn sprint al vroeg en de Italiaan hield stand en bleef in een millimetersprint nipt voor de Oostenrijker Grossschartner.

In het algemeen klassement blijft Simon Yates aan de leiding. Hij heeft nog een ruime voorsprong op Pavel Sivakov. Pello Bilbao is de nieuwe nummer drie in het klassement.