Apple kondigt kleurige iMacs aan

Apple heeft gisteravond een compleet vernieuwde iMac onthuld. Deze is dunner dan ooit en gebruikt nu de M1-chip, die we eerder al in de laatste versie van de Macbooks zagen. De iMac wordt in verschillende kleuren uitgebracht: groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver.

De nieuwe iMac heeft een 24-inch 4,5K Retina-display met smallere randen en 11,3 miljoen pixels. Daarin zitten een 1080p FaceTime HD camera, studio-kwaliteit microfoons en zes speakers om het geluid te verzorgen. Op het toestenbord vinden we voor het eerst Touch ID om in te loggen of te betalen met Apple Pay.

De nieuwe iMac met 7-core GPU is verkrijgbaar vanaf € 1.449 en is verkrijgbaar in groen, roze, blauw en zilver. De basisversie beschikt over een 8-core CPU, 8 GB geheugen, 256 GB SSD, twee Thunderbolt-poorten, Magic Keyboard en Magic Mouse.
De versie met 8-core GPU is verkrijgbaar vanaf € 1.669 en is verkrijgbaar in groen, geel, oranje, roze, paars, blauw en zilver. De basisversie beschikt over een 8-core CPU, 8 GB verenigd geheugen, 256 GB SSD, twee Thunderbolt-poorten, twee extra USB 3-poorten, Magic Keyboard with Touch ID, Magic Mouse, en Ethernet.

Vanaf half mei zijn de iMacs beschikbaar in de Apple Store.