NASCAR: Bowman 'steelt' zege op indrukwekkende wijze

In de NASCAR Cup Series is zondagavond de negende race van het seizoen verreden. Op de Richmond Raceway werd tot aan het einde gestreden om de overwinning in een race waar het niet zozeer om spektakel, maar zeker wel om spanning ging.

Het groen werd gezwaaid met Martin Truex Jr op poleposition, Denny Hamlin naast hem en Chase Elliott en William Byron op rij twee. Hamlin nam de touwtjes na de competition caution in handen en won de eerste stage, voor Truex en Joey Logano.

De tweede stage werd slechts kort onderbroken door een schuiver van Ryan Newman, verder veranderde er bar weinig: Hamlin won de stage, wederom voor Truex en Logano. Met dezelfde drie man voorop begon het laatste deel van de race, waarin Truex met een drivethroughpenalty terugviel: hij had tijdens een pitstop te hard gereden.

Logano kreeg het tempo goed te pakken en met dik zestig ronden te gaan nam hij de leiding over van Hamlin, die er tijdens de laatste reguliere serie pitstops niet voorbij kwam. Met dertig ronden te gaan sloot Hamlin toch weer aan bij Logano en opende hij zelfs de aanval, wat een mooie strijd opleverde.

Na tien ronden duelleren werden ze onderbroken door een caution: vanaf plek zeven ging Kevin Harvick de muur in. Het hele veld kwam binnen en dankzij een íets snellere pitstop kwam Hamlin voorbij Logano naar de leiding. Alex Bowman mengde zich ineens ook in de strijd: hij pakte Logano bij de herstart en opende de aanval op Hamlin.

Bowman wist daadwerkelijk voorbij Hamlin naar de leiding te gaan, waarna hij een gat sloeg dat door de rest niet meer ingehaald kon worden. Bowman pakte zo verrassend de zege, Hamlin en Logano moesten het doen met de tweede en derde plek.

Komend weekeinde strijkt het veld neer op de superspeedway van Talladega, Home of the Big One.