Zaakwaarnemer Onana: "Andre staat wel open voor contractverlenging"

De zaakwaarnemer van Andre Onana heeft laten weten dat de keeper wel openstaat voor een contractverlenging bij Ajax. Dat schrijft de Telegraaf. Dit in tegenstelling wat Ajax-directeur voetbalzaken Marc Overmars gisteren zei. Volgens hem zijn de onderhandelingen over contractverlenging stopgezet.

"Dat had ik inmiddels via de media ook vernomen", zegt zaakwaarnemer Albert Botines tegen de krant. Hij denkt te weten waar dat standpunt vandaan komt. "Marc begrijpt de situatie, maar de rvc pusht om snel een deal te sluiten, wil dat binnen één dag."

De onderhandelingen zouden zijn stopgezet omdat beide partijen het oneens waren over de contractduur. De keeper heeft sinds januari niet voor Ajax kunnen spelen omdat hij doping zou hebben gebruikt. Afgelopen februari werd hij daarom voor twaalf maanden geschorst. Onana zegt zelf dat hij per ongeluk een tablet van zijn vrouw heeft geslikt.

Onana bereid te praten
Omdat Ajax ondertussen wel betaalt voor de keeper, wil zij Onana langer houden. Ze hebben hem een aanbod tot 2024 gegeven, maar Onana zelf wil maar tot maximaal 2023 blijven.

Ajax wil echter geen compromis sluiten en geeft de keeper één dag om het voorstel ofwel te accepteren ofwel te weigeren. Aan de Telegraaf vertelt de zaakwaarnemer Albert Botines: "Wij zijn bereid verder te praten. En als dat niet gebeurt, zien we wel waar de toekomst van André ligt en wanneer."