Rookie Fernandez pakt eerste Moto2-zege, Bendsneyder crasht

De coureurs in de Moto2 hebben zondag het Grand Prix-weekeinde voor de motoren afgesloten - de Red Bull Rookies Cup uitgezonderd, die kwamen daarna nog in actie. De Grand Prix van Portugal op het circuit van Portimão leverde weer een nieuwe winnaar op.

Sam Lowes begon de race van poleposition, Remy Gardner en Xavi Vierge stonden naast hem en Ai Ogura, Marco Bezzecchi en Augusto Fernandez vormden rij twee. Voor de dit seizoen vooralsnog dominante Lowes was het na een halve bocht klaar: de Brit werd met een joekel van een highsider van zijn machine geslingerd.

Gardner pakte de leiding, tot Bezzecchi hem passeerde, terwijl Joe Roberts en Raul Fernandez goed naar voren kwamen en aansloten. Al vrij snel was het voor Ogura ook klaar: samen met Somkiat Chantra ging hij onderuit, terwijl verder naar achteren Stefano Manzi en Yari Montella een zware crash meemaakten - Montella schoof onderuit, Manzi klapte erop en de twee motoren vatten vlam en konden afgevoerd worden naar de schroothoop.

Voor de in het achterveld rijdende Bo Bendsneyder kwam de race na zeven ronden met een valpartij tot een einde. Aron Canet kwam ondertussen sterk naar voren en na negen ronden pakte hij de leiding over van Bezzecchi, die ook Roberts in zijn wiel had hangen. In het middenveld ging het fout met Celestino Vietti en Nicolo Bulega, die zich verremde en een Italiaans handgebaartje naar zijn hoofd kreeg.

Voorin had Roberts plek één overgenomen van Canet, terwijl Gardner Bezzecchi verschalkte, maar de Spanjaard sloeg met zes ronden te gaan weer terug. Fernandez was ineens echter de rapste op de baan: hij ging binnendoor bij Roberts en begon Canet onder druk te zetten, wat al snel resulteerde in een leidende positie voor de Spanjaard.

Fernandez sloeg een gaatje en dat bleek beslissend: in zijn derde Moto2-race pakte de talentvolle jongeling al zijn eerste zege. Het gevecht om plek twee en drie was een stuk feller en werd gewonnen door Canet, voor Gardner.