Neres bezorgt Ajax in blessuretijd KNVB beker

Ajax heeft zondagavond beslag gelegd op de KNVB-beker. Vitesse hield in de finale lang stand, maar de net ingevallen David Neres maakte vlak voor tijd de 2-1 en werd daarmee matchwinner. Voor de Amsterdammers was het de twintigste KNVB beker. 

Vitesse had in het eerste kwartier het beste van het spel en was gevaarlijk via Oussama Tannane, Armando Broja en Loïs Openda. Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam via Ryan Gravenberch. De 18-jarige middenvelder van Ajax knalde een voorzet van Davy Klaassen met links hard in het goal.

Na de 1-0 kwam Ajax veel beter in het spel en was het eigenlijk wachten op de tweede treffer van de Amsterdammers. Vitesse dat het moeilijk had zou toch langszij komen. Na een inschattingsfout van Lisandro Martinez legde Broja de bal perfect voor voor Openda, die voor open doel de bal binnen legde.

Na de 1-1 was de wedstrijd meer in balans en dat kwam vooral doordat beide ploegen veel slordiger gingen spelen. Door het slordige spel kwamen beide ploegen moeilijk tot kansen en leek een verlenging in het vooruitzicht te liggen. Toch zou er geen verlenging komen. Vlak voor de negentig minuten moest Vitesse verder met tien man na een harde overtreding Jacob Rasmussen op Antony. Voor de Braziliaan was het zijn laatste actie van de wedstrijd. Hij werd vervangen door David Neres, die in de blessuretijd de winnende maakte voor Ajax.