Russell tegen Bottas: "Probeer je ons beiden te vermoorden?"

Halverwege de Grand Prix van Emilia Romagna was er een opmerkelijke aanvaring tussen George Russell en Valtteri Bottas. Tijdens een inhaalactie kwamen beide coureurs met elkaar in aanraking en vlogen er met hoge snelheid af. Na de harde klap waren beiden uitgeschakeld en dat rekenden ze elkaar aan. Russell ging direct verhaal halen bij Bottas die nog bij zat te komen van de harde klap.

"Je weet dat het nat is, je weet dat we 340 kilometer per uur rijden, probeer je ons beiden te vermoorden?", zo vertelde Russell na afloop van de race voor de camera van Ziggo Sport over wat hij gezegd had tegen Bottas. De Fin liet duidelijk merken niet van de aantijging van de Williams-coureur gediend te zijn, hij antwoordde met een middelvinger.

Na de race was de woede wat gekoeld en reageerde Russell iets rustiger op het incident. "Hij wist dat ik er zat en we hebben een gentlemen's agreement. Als een auto snel nadert, dan maak je geen onverwachte stuurbewegingen, om de andere coureur van de lijn te duwen. Ik rij veertig kilometer per uur sneller dan hij en de kleinste beweging op 340 kilometer per uur... Hij respecteerde de omstandigheden en de snelheid niet."

"Het is frustrerend, want hij vecht om de negende plek. Hij hoort voor het podium en overwinningen te vechten, elke race opnieuw. Zo'n manoeuvre voer je uit als je om de overwinning strijd. Ik ben gefrustreerd, want als het een andere coureur was, dan had hij niet zo gereageerd", zo vulde Russell aan. De Williams-coureur gaf daarnaast aan dat beide coureurs het incident in een gesprek uit zullen praten.