Explosie en beschieting bij pand Chip Sigi in Den Haag

Een pand van restaurant Chip Sigi te Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag beschoten, tevens zou een explosief zijn afgegaan.

Rond 03.30 uur ontving de politie de melding van een explosie op de Laan van Haamstede en dat hierbij een pand beschadigd was geraakt. Vlak na de explosie zou een voertuig hard zijn weggereden in de richting van de Hornbach. De politie kwam in tactische vesten ter plaatse en heeft de omgeving afgezet. Op de locatie constateerden agenten dat er op het pand en op een auto in de straat schoten zijn gelost. 

In de gevel van het pand troffen de agenten kogelinslagen aan. Er zijn diverse hulzen op de grond aangetroffen. Er zou ook een explosief zijn afgegaan. De Teamleider Explosievenverkenner (TEV) en brandweerlieden hebben een eerste onderzoek verricht. Medewerkers van de recherche en Forensische Opsporing (FO) doen uitgebreid onderzoek bij het pand. Er is voor zover bekend nog niemand aangehouden. Niemand raakte gewond.

Iets later in de ochtend troffen agenten enkele kilometers verderop op de Rijswijkse Landingslaan een brandende auto aan. Dit betreft vermoedelijk het vluchtvoertuig. De politie heeft daar ook een groot plaats delict gemaakt. Meer beelden bij Regio15.