Taxichauffeur rijdt drie keer in op vrouw na ruzie over telefoon

Een taxichauffeur heeft gisteravond rond 20.30 uur drie keer ingereden op een jonge vrouw op de Ranonkelkade in Amsterdam. De vrouw is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De taxichauffeur en bijrijder zijn aangehouden door de politie. Zo meldt AT5.

Update 14.00 uur:  Uit onderzoek van de politie blijkt dat er een conflict is ontstaan over de aankoop van een mobiele telefoon. De 23-jarige bestuurder van de taxi is aangehouden voor poging tot doodslag en zit nog steeds in hechtenis. 

Het slachtoffer is aanspreekbaar naar het ziekenhuis overgebracht. De politie hield ter plekke de bestuurder van de taxi aan en de 26-jarige bijrijder van de taxi. Het is onbekend of de bestuurder van de taxi aan het werk was tijdens het voorval.

Het slachtoffer had eerder op de avond een mobiele telefoon via Marktplaats gekocht bij de bestuurder van de taxi. Nadat ze de telefoon had opgehaald op de Ranonkelkade bleek dat het geen echte telefoon was. Daarom ging ze terug om verhaal te halen, hierdoor ontstond een conflict met de inzittenden van de auto.

Vier omstanders die het zagen gebeuren probeerden de taxi te stoppen en hebben ingeslagen op de auto. Alle omstanders zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het betreft twee 21-jarige en twee 22-jarige mannen uit Amsterdam. Ook is een 64- jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Zijn rol wordt nader onderzocht.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat alle verdachten nog vastzitten.

Eerdere berichtgeving:

De vrouw en de taxichauffeur hadden een conflict, al is nog onduidelijk wat de aanleiding daarvoor was. De taxichauffeur is aangehouden voor poging tot doodslag, laat een woordvoerder weten van de politie. Ook de bijrijder is meegenomen naar het politiebureau. Het is onbekend of de chauffeur aan het werk was tijdens het voorval. 

Vier omstanders die het zagen gebeuren probeerden de taxi te stoppen en hebben ingeslagen op de auto. Alle omstanders zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Het plaats delict is door de politie ruim afgezet voor sporenonderzoek en de auto zal na het onderzoek in beslag worden genomen voor verder sporenonderzoek.