Hamilton: "Niet verwacht voor allebei de Red Bulls te staan"

Lewis Hamilton was verrast dat hij voor de Red Bulls staat, zo vertelde hij na afloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Mercedes-coureur bleef Sergio Perez met 0.035 seconde en Max Verstappen met 0.087 seconde maar net voor.

"Ik had echt niet verwacht dat ik voor allebei de Red Bulls zou staan. Ze zijn het hele weekend al zo snel. Er waren momenten dat ze zes tienden van een seconde voorsprong hadden en we hadden niet echt een idee waar wij zouden staan. De auto voelt sinds de start van het weekend echter al een stuk beter, dus ik heb echt enorm veel respect voor het team voor hun harde werken en het feit dat we daarmee het gat konden verkleinen", aldus Hamilton zo lezen we op Motorsport.com.

Nu Valtteri Bottas niet vooraan de startgrid staat, biedt dit tactische kansen voor Red Bull Racing met de tweede en derde startplaats. "Ik hou echt van de uitdaging. Het is geweldig dat we eindelijk allebei de Red Bulls hier hebben staan. Het gaat de strategie echt een stuk lastiger maken en het gaat echt een hele uitdaging worden morgen, omdat ze een sterke race pace hebben. Volgens mij was hun snelheid gisteren het beste van iedereen tijdens de long runs. Ik ben echter gewoon zo blij nu. Mijn eerste ronde was echt heel erg clean. In de tweede ronde waren er nog wel wat verbeteringen, maar uiteindelijk was hij toch niet zo goed als mijn eerste rondje", zo vertelde Hamilton.