Eindelijk kan een microchip COVID-19 detecteren!

Krijgen de wappies weer gelijk? Bij een interview op 60 minutes op CBS heeft een onderzoeker onthuld dat het pentagon een microchip uitgevonden heeft die COVID-19 al kan detecteren alvorens er symptomen zijn. Het is niet de gevreesde microchip van de overheid om al je activiteiten te volgen, maar een weefselachtige gel die is ontworpen om continu je bloed te testen.

Wetenschappers van het Pentagon die werken bij Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) onderzoeken virussen en ontwikkelen pandemische behandelingen. DARPA's teams zagen 1.271 met COVID-19 besmette personen aan boord van USS Theodore Roosevelt terwijl het virus vrij spel had. Als reactie daarop hebben ze een microchip ontwikkeld om asymptomatische COVID op te sporen in een poging een uitbraak te voorkomen.

De chip is van groen gelachtig materiaal (zie tweet), wordt onder de huid ingebracht en activeert een sensor als COVID-19 het lichaam infecteert. DARPA heeft ook een filter gemaakt dat het COVID-virus uit het bloed kan filteren wanneer men aan een dialyseapparaat wordt aangesloten. Tevens werken ze aan een vaccin dat zou moeten werken tegen alle coronavirussen, zelfs degenen die nog niet zijn geïdentificeerd.
Het team produceerde al eerder met succes antistoffen tegen de Spaanse griep, ze werken
 al jaren aan het voorkomen en beëindigen van pandemieën.