Grastoernooi Rosmalen afgelast vanwege nieuwe datum Roland Garros

Het grastoernooi in Rosmalen is voor het tweede jaar op rij afgelast. Door de nieuwe datum van Roland Garros en het gebrek aan publiek is het volgens de organisatie geen optie om het ATP- en WTA-toernooi door te laten gaan.

De Franse tennisbond maakte vorige week bekend dat Roland Garros vanwege de coronamaatregelen in Frankrijk een week later begint dan gepland. De Grand Slam in Parijs valt daardoor deels in de week dat er in Rosmalen getennist zou worden (6-13 juni). Toernooidirecteur Marcel Hunze liet direct na dat nieuws uit Parijs al weten dat de kans klein was dat het Libéma Open door zou gaan. Na overleg met de WTA en de ATP is inderdaad besloten om het toernooi te schrappen.

"Met de huidige maatregelen in Nederland is het onmogelijk om toeschouwers te verwelkomen, een essentieel onderdeel voor het succes van het toernooi. De beslissing van Roland Garros om een week op te schuiven, heeft daarnaast een grote impact op het evenement", zegt Hunze. Vorig jaar kon het grastoernooi al niet doorgaan vanwege de coronapandemie. 

Het is de bedoeling dat er in 2022 wel weer in Rosmalen gespeeld kan gaan worden. Het Libéma Open staat volgend jaar van 6 tot en met 12 juni gepland.