Drommels, Drommels; Joel Drommel voor vijf jaar naar PSV

Joel Drommel speelt vanaf het volgende seizoen voor PSV. De club heeft de transfer van FC Twente-doelman naar Eindhoven eindelijk bevestigd. Vanochtendmeldde de club in een persverklaring dat de goalie na dit seizoen naar het Philips Stadion komt. Drommel tekent voor vijf jaar en kost PSV precies 3,5 miljoen euro. 

De afgelopen weken was een strijd tussen FC Twente en PSV over de transfersom. FC Twente wilde meer dan zes miljoen euro hebben en dat wilde PSV niet betalen. Nooit eerder legde een Nederlandse club zo veel geld neer voor een doelman. Joël Drommel lost daarmee Jasper Cillessen af aan kop van de ranglijst met duurste doelmannen in de Eredivisie.

Deze week zijn de laatste plooien voor een transfer gladgestreken en onderging Drommel al op maandag het eerste deel van zijn keuring. Clubs, keeper en zaakwaarnemer rondden daarmee een intensief traject af dat tot een moeizaam spel uitgroeide. De deal is 3,5 miljoen euro zonder allerlei clausules. 

"Met Joël beschikken we komend seizoen over een talentvolle doelman die er direct staat en potentie heeft nog beter te worden", zegt John de Jong, technisch manager van PSV. Drommel debuteerde zes seizoenen geleden in de Eredivisie voor FC Twente en speelde sindsdien meer dan honderd wedstrijden in het eerste van de club uit Enschede. In het seizoen 2018-2019 was hij basisspeler van de ploeg die kampioen werd in de Eerste Divisie en daarna groeide hij uit tot onbetwiste nummer één en (reserve)aanvoerder van FC Twente in de Eredivisie. “Joël heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al ontzettend veel ervaring op het hoogste niveau”, aldus De Jong. "Hij is één van de meest beloftevolle keepers van Nederland en de Eredivisie. We zijn overtuigd van zijn kwaliteiten en potentie."

"Vanaf het eerste gesprek, heb ik mijn zinnen op een overstap naar PSV gezet", zegt Drommel. “De club en Roger Schmidt hebben veel vertrouwen in mijn kwaliteiten. PSV is een Nederlandse topclub, die jaarlijks strijdt om de prijzen en Europees voetbal speelt. Naar die uitdaging was ik op zoek. Ik wil het seizoen goed afsluiten en kijk enorm uit om daarna aan te sluiten bij PSV en kennis te maken met de spelersgroep en overige stafleden."