Wasteland 3-uitbreiding The Battle of Steeltown aangekondigd

Wasteland-ontwikkelaar InXile heeft de eerste portie DLC aangekondigd voor Wasteland 3, genaamd Battle of Steeltown. Het gaat om een uitbreiding met een compleet nieuwe locatie vol nieuwe vijanden, wapens, pantsers en world encounters.

De Rangers worden opgeroepen om een bezoek te brengen aan Steeltown, het pompende hart van Colorado's staalindustrie. Recent zijn leveringen vanuit Steeltown uitgebleven en The Patriarch, Colorado's zelfbenoemd leider, wil weten wat er gaande is. Er schijnt zich de nodige tumult voor te doen in Steeltown en het is aan de speler om het lot van het grote industriecomplex te bepalen. Dat kan onder andere met behulp van nieuw geïntroduceerde gameplay mechanics zoals niet-dodelijke wapens, elemental shields, stacking status effects en andere zaken die een nieuwe dimensie moeten moeten geven aan de spelervaring.

Battle of Steeltown kan alleen of in co-op doorlopen worden en het verhaalverloop past zich aan aan de keuzes die de speler tot dan toe heeft gemaakt. De uitbreiding komt uit op 3 juni voor pc (Steam/GOG) en consoles (Xbox One/Series X|S, PlayStation 4/5) en gaat zo'n €15 kosten.