Man eist 'iets kostbaars'; neemt genoegen met fiets 15-jarige

Een 15-jarige jongen is woensdagmiddag onder bedreiging van een mes bestolen van zijn fiets in Amsterdam. De verdachte alsmede de fiets zijn niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is niet gewond geraakt en heeft aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen.

De jongen was naar de supermarkt geweest en vertrok rond 17.15 uur op de fiets naar huis. Ter hoogte van de Groen van Prinstererstraat werd hij tegengehouden door een man, die onder bedreiging van een mes 'iets kostbaars' eiste. Omdat de jongen niets bij zich had, moest hij zijn fiets van het merk Koga Miyata afstaan.

De man met het mes ging er met de fiets van het slachtoffer vandoor en vluchtte in de richting van het Van Beuningenplein. Volgens het slachtoffer zat de man toen hij eerder op de middag naar de supermarkt fietste ook al op een betonnen bankje rond een boom op de Groen van Prinstererstraat.

Signalement
Het betreft een man van rond de 50 jaar, met een donkere huidskleur, rond de 185 cm lang, met een breed gespierd postuur. De man droeg een zwartkleurig gebreid mutsje en mondkapje, een donkergroene jas en een zwartkleurige broek met een witte lijn aan de zijkant van de pijp en zwarte sokken onder zwarte Nike Air schoenen. Als laatste opvallend kenmerk had de man eelt op de vingertoppen en zwarte nagels.

Getuigen
De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. Heeft u iets gezien wat mogelijk met deze beroving te maken kan hebben? Neem dan contact op met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.