Racegame F1 2021 aangekondigd

Vandaag kondigen Codemasters en de nieuwe uitgever van de studio Electronic Arts F1 2021 aan. De volgende generatie race-ervaring, met de teams, coureurs en circuits van het 2021 FIA Formula One World Championship wordt op vrijdag 16 juli uitgebracht.

F1 2021 bevat een nieuwe verhaalmodus, een uitgebreide Carrièremodus voor twee spelers en drie nieuwe circuits waaronder Portimão, Imola en Jeddah die voor alle spelers als gratis content beschikbaar komt na de release. In de nieuwe verhaalmodus Braking Point beleven spelers een reis van de Formula 2 tot de sterrenstatus in de wereld van de Formula 1. Spelers ervaren zowel op als naast de baan de rivaliteit, emotie en toewijding om te presteren op het hoogste niveau. Bovendien krijgen spelers opnieuw te maken met de verguisde Devon Butler, die zijn rentree maakt in de game na zijn debuut in F1 2019.

F1 2021 breidt zijn Carrièremodus uit met een nieuwe mogelijkheid om met twee spelers te spelen. Hierdoor wordt het mogelijk om online vrienden toe te voegen en coöperatief te spelen of verschillende teams te kiezen en de rivaliteit op het circuit uit te vechten in synchrone race-sessies. Elke coureur heeft de complete controle over hun hulpmiddelen waardoor spelers van elk niveau het tegen elkaar kunnen opnemen. De Carrièremodus introduceert ook de 'Real' seizoensstart, die spelers de mogelijkheid geeft om op elk moment in het seizoen in te stappen met de huidige standen uit het wereldkampioenschap van de coureurs en constructeurs.

Terugkerende modi zijn de coureur-manager-ervaring My Team, split-screen voor twee spelers, kortere seizoenen voor F1 en F2, de esportsintegratie en toegankelijke menu’s. Voor de eerste keer komt F1 2021 naar de Xbox Series X|S en PlayStation 5, waardoor de game een visuele boost en snellere laadtijden krijgt.

F1 2021 komt wereldwijd uit op de PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam. Spelers die de Standaard Editie pre-orderen krijgen het Braking Point Content-Pakket met een set van exclusieve in-game items geïnspireerd door de fictieve sterren van de nieuwe verhaalervaring en 5.000 PitCoins. De voordelen van de Digital Deluxe Editie zijn zeven iconische F1-coureurs die zijn te gebruiken in My Team en binnenkort worden onthuld, extra aanpasbare content, 18.000 PitCoins, het Braking Point Content-Pakket en drie dagen eerder toegang tot de volledige game. F1 2021 ondersteunt Xbox Smart Delivery en PlayStations gratis upgrade wanneer spelers de overstap maken naar een Xbox Series X|S of PlayStation 5.