Benen van vrouwelijke grensrechter in beeld? Iraanse tv grijpt keihard in bij Engelse voetbaltopper

Iraanse voetbalfans die zondag naar Tottenham-Manchester United keken, kregen meer dan honderd keer een ander beeld te zien dan de rest van de wereld. De reden? Ze mochten de blote benen van de vrouwelijke grensrechter niet zien. "Dit is een aanfluiting”, schrijft een Iraanse burgerrechtenorganisatie. Meer hierover in de Stentor.

Sian Massey-Ellis (35) is al tien jaar actief in de Premier League en uitgegroeid tot een gerespecteerde scheidsrechter. Afgelopen zondag was ze ingedeeld in het arbitrale kwartet dat de topper tussen Tottenham en Manchester United (1-3) in goede banen moest zien te leiden. De wedstrijd werd ook in Iran op TV uitgezonden, maar de voetbalfans daar kregen haar niet in beeld.  

Telkens als Massey-Ellis in beeld kwam, kregen de Iraanse voetballiefhebbers een heel ander beeld te zien. Vaak een luchtbeeld van het dak van het Tottenham Hotspur Stadium, soms wat beelden van de tribune of beelden rondom het voetbalveld. Dit allemaal zodat de Iraniërs de blote benen van Massey-Ellis niet in beeld zouden zien.