Ontmoet de akelige schepsels uit PS5-exclusive Returnal

Onze Finse vrienden bij ontwikkelstudio Housemarque hebben vandaag een nieuwe trailer uitgebracht van hun op handen zijnde horror-shooter Returnal. In deze trailer staan de verschillende vijanden die je tegenkomt centraal.

In Returnal bestuur je Selene, een ruimtepiloot gestrand op de vijandige planeet Atropos die zich al schietend een weg moet banen door ijzingwekkende gebieden met behulp van een geavanceerd ruimtepak en een arsenaal high-tech wapens. Housemarque is bekend van high-paced shoot 'em ups en twin-stick shooters zoals Nex Machina en Resogun, titels die weliswaar geen enorm publiek aanspreken maar wel structureel als zeer goed worden ervaren door liefhebbers.

Met Returnal lijkt de Finse studio een nieuwe en ambitieuze weg in te slaan. De game maakt volop gebruik van de nieuwe features van de PlayStation 5, niet alleen qua graphics en performance maar ook de haptische features van de DualShock 5 worden toegepast. Verder wordt naar verluidt goed gebruikgemaakt van de 3D spatial audio van de PS5. Hoewel dit misschien niet voor iedereen even boeiend klinkt, was het PS5-architect Mark Cerny die tijdens de onthulling van de PS5 nog de enorme verbetering in geluid onderstreepte die de nieuwe audio features meebrengen.