NASCAR: Truex wint op The Paperclip na race vol trekken en duwen

Voor de liefhebber van een goed potje racen keren we nog even terug naar zondagavond: op de Martinsville Speedway werd de achtste race van het seizoen in de NASCAR Cup Series verreden en zoals altijd was het knokken op The Paperclip.

Met Joey Logano en Denny Hamlin voorop en William Byron met Ryan Blaney op de tweede rij werd na ellenlang wachten en vele ronden achter de pace car de groene vlag gezwaaid. Hamlin nam de touwtjes snel in handen, tot achterblijver James Davison - met dank aan Cody Ware - na een kleine veertig rondjes achterstevoren tegen de muur stond.

Tijdens de caution werden pitstops gemaakt en gelijk daarna kwam men nog eens binnen: het begon weer te regenen en er was meer in aantocht, dus de auto's werden verlaten en een tijdje later werd bekend dat de race op zondag weer verder zou gaan.

Op zondag ging men inderdaad door, het groen werd gezwaaid met Hamlin en Logano voorop. Dat duurde niet lang: Kurt Busch werd door Erik Jones in de rondte getikt. Daarna nam Blaney de touwtjes in handen en zonder overdreven moeite schreef hij de eerste stage op zijn naam, voor Hamlin en Martin Truex.

Bij de herstart pakte Hamlin de leiding terug, maar die moest hij ook rap weer inleveren bij Blaney. Richting het einde van stage twee spinde Cody Ware de muur in, ook Ryan Newman zorgde kort daarop voor een korte caution. Blaney behield echter de leiding en won ook de tweede stage, vlak voor Hamlin.

Met wederom Hamlin en dit keer ook Bred Keselowski voorop begon de tweede helft van de race, waarin het geel om de haverklap gezwaaid werd voor verder niet al te noemenswaardige spins van onder meer Ware, Anthony Alfredo en Justin Haley. Ook de teruggevallen Keselowski ging een keer in de rondte, net als veteraan Ryan Newman, terwijl Hamlin zich na een serie pitstops terug naar voren werkte.

Na nog eens een kleine caution ging het met 114 ronden te gaan wat steviger fout: een kettingbotsing - veroorzaakt door een iets te stevig duel tussen Kyle Busch en Chris Buescher - zorgde ook voor forse schade bij onder meer Ryan Preece, Haley, Keselowski en Daniel Suarez en een rode vlag voor de overgebleven auto's.

De puinhoop werd in een goede twintig minuten opgeruimd en met opnieuw Hamlin en Blaney voorop konden we door. Een schuiver van Chase Briscoe zorgde voor een volgende caution met zo'n 45 ronden te gaan, waar Blaney een groot probleem had: hij reed over een stuk gereedschap heen en sleepte het mee, waardoor hij bestraft werd en bij de herstart halverwege in moest voegen.

Truex verloor zijn in de pitstraat verdiende leiding gelijk weer aan Hamlin, maar met minder dan twintig ronden te gaan begonnen de twee flink te knokken om de winst. Truex kwam zowaar als winnaar van dat duel uit de bus en dat wist hij vol te houden tot de finish: hij won opnieuw op Martinsville, voor Chase Elliott, die Hamlin nog gepasseerd was.