CL: Chelsea en PSG ondanks nederlaag naar halve finales, Porto en Bayern eruit

De eerste twee halvefinalisten in de Champions League zijn bekend. Chelsea en Paris Saint-Germain gingen in eigen huis beiden onderuit, maar wisten toch af te rekenen met respectievelijk FC Porto en Bayern München.

In Parijs kreeg PSG bezoek van titelverdediger Bayern München, waar het de 2-3 overwinning in Duitsland moest verdedigen. Kort voor rust opende uitgerekend voormalig PSG-speler Eric Maxim Choupo-Moting de score, maar ondanks vele kansen aan beide kanten - inclusief een afgekeurde PSG-goal - werd er verder geen enkele keer meer gescoord. Paris Saint-Germain, waar Mitchell Bakker na een uur in mocht vallen, plaatste zich zo bij de laatste vier.

Chelsea ontving FC Porto en deed dat met een 0-2 overwinning op zak. Net als de eerste wedstrijd speelde men ook dinsdagavond in Sevilla, waar de kijker voor anderhalf uur kijken beloond werd met welgeteld nul goals. In blessuretijd legde Mehdi Taremi er een prachtige omhaal in, maar het bleef bij 0-1 en dus staat Chelsea - waar Hakim Ziyech de slotminuten speelde - bij de laatste vier.