Grootste konijn ter wereld gestolen, Britse eigenaar looft ruim 1000 euro uit

Het grootste konijn ter wereld is het afgelopen weekeinde gestolen uit zijn huis in Worcestershire, in het Verenigd Koninkrijk. Zijn baasje Annette Edwards is ontroostbaar en heeft een beloning van 1000 pond (1150 euro) uitgeloofd voor zijn terugkeer. Zo meldt het AD.

Het voormalig Playboy-model biedt £ 1.000 beloning aan nadat haar wereldrecord met konijn uit haar huis werd gestolen.

'De politie doet er alles aan om erachter te komen wie hem heeft meegenomen. Er is een beloning van £ 1.000. Darius is nu te oud om te fokken. Dus breng hem alsjeblieft terug.'

Model Annette, 69, houdt van konijnen en heeft in haar tijd als fokker meer dan 100 konijnen gehad. Sinds 2008 is ze recordhouder van 's werelds grootste konijn. De fascinatie van mevrouw Edwards voor konijnen houdt daar niet op, want ze haalde ooit de krantenkoppen omdat ze duizenden ponden had uitgegeven om eruit te zien als stripfiguur Jessica Rabbit. Het voormalige Playboy-model gaf ongeveer £10.000 uit aan wangimplantaten, kinimplantaten en een borstlift om de kenmerkende ronde look te krijgen en ging ook op een streng dieet.

Het konijnenras Continental Giant dateert uit het midden van de 16e eeuw, en werd toen voornamelijk gefokt voor zijn vlees en pels. Het is bekend dat ze zich meer als honden gedragen dan andere konijnen en kunnen worden getraind om spelletjes te spelen en trucs uit te voeren. De gemiddelde levensduur is vier of vijf jaar, maar ook een hogere leeftijd komt voor.