Golfer Matsuyama schrijft historie met Masters-winst na blunder Schauffele

Golfer Hideki Matsuyama heeft op de baan van Augusta geschiedenis geschreven. De 29-jarige Japanner, nota bene geboren in Matsuyama, schreef zondag de Masters op zijn naam en werd de eerste Japanse majorwinnaar bij de mannen ooit.

Matsuyama begon de vierde en laatste dag met vier slagen voorsprong, maar opende bijzonder matig: een bogey op de eerste hole voor Matsuyama en birdies op holes één en twee voor Will Zalatoris brachten het verschil terug naar één slag.

De Japanner sloeg terug met drie birdies in de eerste negen holes, maar Xander Schauffele opende met een indrukwekkende reeks birdies de aanval. Voor hem ging het echter helemaal fout: op de par-3 zestiende hole mepte hij zijn tee shot het water in, uiteindelijk resulterend in een triple bogey.

Matsuyama eindigde met tien slagen onder par, Zalatoris werd op één slag tweede en Schauffele deelde plek drie met Jordan Spieth. Ze eindigden drie slagen achter Matsuyama, met een normale zestiende hole had Schauffele het toernooi zelfs nog kunnen winnen.