Vechtsporter Yousri Belgaroui strijdt tegen lachgas

Kickbokser en recent ook MMA-vechter Yousri Belgaroui (28) uit Amsterdam-Noord wil jongeren behoeden voor de gevolgen van het gebruik van lachgas, zo is te lezen op de site van AT5.


Praat mee over lachgas (Bron: YouTube)

Als je teveel lachgas gebruikt kan het slecht met je aflopen. Je kunt er zelfs verlamd van raken. Om dat bespreekbaar te maken, werken de GGD en Jellinek samen met Isaac Bullock en Glory-kickbokser en MMA-vechter Yousri Belgaroui. Yousri ging op onderzoek uit naar het gebruik van lachgas en roept jongeren op zijn social media op om open te zijn en het gesprek met elkaar aan te gaan.

Yousri gebruikte het zelf ook flink toen hij jonger was. “Er zijn heel veel jongeren, waaronder ik voor ik hier aan mee deed, die niet echt door had wat de schade hiervan is. Ik heb zoveel jongeren en kinderen gezien die letterlijk verlamd zijn geraakt”

Op een post op Instagram van Yousri over dit onderwerp kwamen duizenden reacties van jongeren. Soms ook met hulpvragen die hij bijvoorbeeld dan kan doorverwijzen worden naar Jellinek. Mensen van de afkickkliniek monitoren ook de reacties en geven advies of geven antwoord op de vragen.

Van kickboksen naar MMA
Naast zijn rol om jongeren te waarschuwen voor lachgas is Yousri natuurlijk ook kickbokser. Na 33 partijen als professioneel kickbokser heeft hij besloten de ring in te gaan bij Mixed Martial Arts. “Ik ging het gewoon doen omdat het zo populair is geworden, ik kreeg de mogelijkheid om mee te trainen. Ik raakte eigenlijk gelijk verliefd."

MMA is een vechtsport waarbij verschillende technieken gecombineerd mogen worden. De ene vechter kan gespecialiseerd zijn in het worstelen en de ander neemt de specialiteiten van het kickboksen mee. Het bijzondere is dat je bij deze sport ook mag aanvallen als je tegenstander op de grond ligt. Het gevecht stopt pas als de tijd voorbij is of de scheidsrechter er een eind aan maakt.

Ambitie
“Mijn einddoel is de UFC (de grootste MMA-organisatie ter wereld) en daar kampioen worden. Nu moet ik ervoor zorgen dat ik als vechter wereldwijd bekend wordt.” Naast MMA heeft Yousri ook nog een contract bij Glory dus wie weet zien we hem ook nog snel vechten in een kickbokspartij.

Wil je meer weten over het gebruik van lachgas. Hier kun je meer informatie vinden.