Golf: Rose leidt Masters, Kim mept putter kapot

Op de Augusta National Golf Club zijn The Masters halverwege. Vrijdag werd de tweede van vier ronden afgewerkt, waarin Justin Rose zijn leidende positie verdedigde.

Op dag één nam Rose met een indrukwekkende ronde van 65 slagen ruimschoots de leiding. De Engelsman had vier slagen voorsprong op de Amerikaan Brian Harman en de Japanner Hideki Matsuyama, hoewel Tommy Fleetwood ook een deel van de show stal: op de zestiende hole sloeg hij de 32e hole-in-one in de Masters-geschiedenis.

Rose begon niet best aan dag twee en stond halverwege de ronde op drie slagen boven par voor de dag, zijn voorsprong was verdwenen. Toch herstelde hij zich en met drie birdies op de terugweg richting clubhuis kwam hij op een ronde uit van 72 slagen: par en precies genoeg om één slag voorsprong te houden.

Op plek twee staan Harman en diens landgenoot Will Zalatoris. De Masters-debutant sloot de ronde af met drie birdies en staat zo met Harman één slag voor Jordan Spieth en de Australiër Marc Leishman.

De ogen waren vrijdag ook gericht op Kim Si-woo. De Zuid-Koreaan strijd mee om de eindwinst, maar sloopte zijn putter op de vijftiende hole nadat hij deze uit frustratie op de grond stompte. Hij wist zijn ronde opvallend netjes af te maken met een veel grotere club en staat gedeeld zesde, drie slagen achter Rose.