FOK! Wat een weer: bewolkt, een natte dag is aanstaande

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Er is tamelijk veel bewolking en lokaal regent het af en toe. De wind is zwak tot matig en komt uit een noord tot noordoostelijke richting.

Overdag is het overwegend bewolkt, alleen in het noorden is de bewolking aanvankelijk nog dun en kan de zon soms doorbreken. In de ochtend regent het al in het zuiden van het land en deze regen breidt zich langzaam verder noordwaarts uit. In het noorden blijft het tot de avond nog droog. De maximumtemperatuur ligt in het noorden rond 8°C, in de aanhoudende regen in het zuiden wordt het niet warmer dan een graad of 5. De oost- tot noordoostenwind wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. In het noorden en westen kan er ook natte sneeuw voorkomen. Daar ligt de minimumtemperatuur iets boven het vriespunt, in Limburg wordt het niet kouder dan ongeveer 8°C. De wind is overwegend noordoostelijk en matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard. In Limburg wordt de wind tijdelijk zwak veranderlijk.

Zondag begint de dag met bewolking en op veel plaatsen regent het dan nog. In de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog en mogelijk klaart het wat op in het westen van het land. De middagtemperatuur ligt rond 6°C en de noordelijke wind is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer eerst nog krachtig. (Bron: KNMI)

Station Winterswijk waar er soms bewolking was, soms zon was en waar het droog was vandaag. (Foto: _UserName_)
Station Winterswijk waar er soms bewolking was, soms zon was en waar het droog was vandaag. (Foto: _UserName_)

 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.