Man knakt vingers, balt vuisten en mishandelt dan twee BOA's

De politie is op zoek naar een man die bij een controle op vervoersbewijzen op donderdag 8 april twee BOA’s heeft mishandeld. Dit gebeurde bij de bushalte Verzetswijk in Almere. De man is na de mishandeling gevlucht in de richting van de Verzetswijk.

Bij zo’n controle gaan BOA’s bij beide ingangen van de bus staan om de passagiers die uitstappen meteen te kunnen controleren. Eén man knakte zijn vingers en liet in plaats van zijn geldig vervoersbewijs zijn vuisten zien. De slachtoffers hebben beiden letsel overgehouden aan de klappen.

De politie komt ook graag in contact met een belangrijke getuige; een man die achter in de bus (buslijn M7 in de richting van Almere Centrum) zat en de verdachte gezien heeft. Het gaat hier om een blanke man met een zwarte jas en een rood shirt.

Signalement van de verdachte
Het is een man van tussen de 25 en 30 jaar oud, met licht getinte huid. Hij droeg een crèmekleurige jas met een Ralph Lauren logo gecombineerd met een zwarte trainingsbroek. De man heeft een slank postuur en is ongeveer 1.90 meter tot 2 meter lang.

De politie is een onderzoek gestart en bekijkt op dit moment de camerabeelden van de mishandeling. We hopen in contact te komen met mensen die de man rond 21:00 uur hebben zien vluchten in de richting van Tussen de Vaarten. Heeft u iets gezien, weet u om wie het gaat of heeft u andere informatie, bel dan met 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.