Een-tweetje Deceuninck-Quick Step in Ronde van het Baskenland

Mikel Honoré heeft de vijfde etappe in de Ronde van het Baskenland op zijn naam geschreven. De 24-jarige Deen van Deceuninck-Quick Step kwam samen met ploegmaat Josef Cerny naar de streep, maar mocht van de Tsjech de etappe winnen. In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor de Amerikaan Brandon McNulty met nog één etappe aan de leiding blijft staan.

In de Ronde van Baskenland stond vandaag de minst lastige rit op het programma van de week, maar alsnog lagen er enkele beklimmingen op het parcours. Niet zwaar genoeg voor de klassementsrenners, waardoor het een etappe werd voor de vluchters.

Ide Schelling (Bora-hansgrohe), Julien Bernard (Trek-Segafredo), Josef Cerny (Deceuninck-Quick.Step), Mikel Frolich Honoré (Deceuninck-Quick.Step), Andrey Amador (Ineos Grenadiers) en Andreas Leknessund (Team DSM) vormde de kopgroep van de dag en ondanks dat de voorsprong nooit groot genoeg werd zou een deel van de kopgroep toch het peloton vooruit blijven.

Bernard, Cerny en Honoré waren de sterksten in de kopgroep. Het drietal, waarvan twee van Deceuninck-Quick Step, werkte in de finale goed samen en konden een jagend peloton achter zich houden. Op vijf kilometer van de finish reden de beide renners van Deceuninck-Quick Step weg bij Bernard, waarna Cerny de zege gunde aan zijn ploeggenoot Honoré.

In de top van het klassement veranderde er niets. De Amerikaans Brandon McNulty (UAE Team Emirates) behield zijn voorsprong van 23 seconden op de Sloveen Primoz Roglič van Jumbo-Visma. Zaterdag valt de beslissing in Baskenland in de korte, maar zware laatste etappe.