FOK! Wat een weer: bewolkt met in het noorden regen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Overdag is er in het noorden veel bewolking waaruit af en toe lichte regen valt. In het zuiden is er sluierbewolking waar de zon soms nog doorheen komt, het blijft daar droog. De maxima lopen uiteen van 7°C in het Waddengebied tot lokaal 14°C in het zuidoosten. De wind is matig uit een zuidwestelijke richting, in de avond wordt de wind zwak en variabel.

In de nacht naar zaterdag is het op veel plaatsen bewolkt en in het zuidoosten regent het enige tijd. In het noorden klaart het op, en is een mistbank mogelijk. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 5 graden in het zuiden tot rond het vriespunt in het noorden van het land. De wind is zwak tot matig en komt hoofdzakelijk uit een noordoostelijke richting.

Zaterdag overdag is er in het midden en zuiden veel bewolking, in het noorden schijnt de zon eerst nog door de hoge bewolking. In de ochtend regent het al in het zuiden van het land en deze regen breidt zich verder noordwaarts uit. In het uiterste noorden blijft het tot de avond droog. De maximumtemperatuur ligt in het noorden rond 8°C, in de aanhoudende regen in het zuiden wordt het niet warmer dan een graad of 5. De oost- tot noordoostenwind wordt matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

 

Bewolking, zon, (winterse) neerslag, vandaag had van alles een beetje (Foto: _UserName_)
Bewolking, zon, (winterse) neerslag, vandaag had van alles een beetje (Foto: _UserName_)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.